Karlovy Vary...

Vi börjar närma oss slutet på vistelsen i Italien och det är dags att packa ihop och dra hemåt. Vi beslutar att köra en annan väg hem och hamnar första natten i österrikiska Döbriach som ligger intill vackra Milstättersee. Hit kom vi ganska sent p.g.a. ett jäkla oväder i alperna, så det blev ingen spaning efter något kul, utan bara lite käk och sedan sova. 

Under natten har min hjärna jobbat för högtryck och kommit på att vi kanske kan ta en runda in i Tjeckien på vägen hem? Närmare bestämt till kurorten Karlovy Vary, även kallad Karlsbad. Så blir det och väl framme möts man av en fantastiskt vacker stad med enormt vackra byggnader. Vi stannar en natt och framåt eftermiddagen går vi in till centrala delarna och strosar runt. Hur mysigt som helst och hit kan jag verkligen rekommendera att åka om man har vägarna förbi. Eller rent av ha det som ett semestermål.   

Sista stoppet på resan innan vi kommer till Rostock är tyska Lübbenau. En lite by som ingår i området Spreewald. Där finns ett system med massor av kanaler som går härs och tvärs. Man kan åka guidad tur på kanalerna som tar ca: 2 timmar. Eftersom tiden var lite knapp var vi tyvärr tvungna att avstå. Vi får se om vi tar oss dit en annan gång när vi har lite mer tid. Resten av dagen blir bara rutinfärd upp till Rostock och sedan väntar Sverige på andra sidan vattnet. Over and out!

Karlovy Vary

Karlovy Vary

Karlovy Vary

Karlovy Vary

Lübbenau

En liten glimt av en kanal i Lübbenau

Kommentarer