Skotten i Laholm...

Eftersom jag är en "nattsuddare" så var jag givetvis vaken vid midnatt idag. Jag sitter vid datorn och helt plötsligt hör jag flera smällar i snabb följd. Kanske fyra eller fem stycken. Förstod direkt att det inte rörde sig om fyrverkeri. Och mycket riktigt så börjar en helikopter snurra över stan efter en stund, och då förstod jag direkt vad det handlade om. En man i femtioårsåldern visar sig vara skjuten och svårt skadad men inte livshotande. 

Så då är även vi i lilla Laholm drabbade av det galna gängvåldet. Det verkar nämligen röra sig om en person med anknytning till en man som sitter häktad i Danmark för en sprängning i Köpenhamn. Vi får se om våldet kommer att trappas upp även här eller om detta bara var en engångsföreteelse. 

Personligen är jag dock inte förvånad att det händer. Ska man lägga skulden på någon för allt våld i vårt land, så ligger den på politikerna och många av deras vansinniga beslut de senaste tjugo till tjugofem åren. Man har på olika sätt, och helt utan konsekvensanalyser sett till att statens våldsmonopol har urholkats allt mer och det bådar inte gott för framtiden. Dock önskar jag att jag har fel och jag hoppas att man löser problemet, men det ser ärligt talat inte särskilt bra ut.


 

Kommentarer

  1. Det är riktigt tråkig utveckling. Först trodde jag att det skulle begränsas till vissa områden i våra tre största städer. Men numera är man inte förskonad någonstans i Sverige.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är det verkligen. Man känner inte igen sitt underbara och lugna Sverige som det var för ca: 30 år sedan, och jag förmodar att ni har problem även där ni bor. Jag säger inte att allt var bättre förr men tyvärr känns det som att vi är på väg åt fel håll.

      Radera

Skicka en kommentar