Om bilvård, slutfinish...

Då var bilen polerad och skyddad med vax eller lackförsegling. Då är väl allt klart? Njae.... Så lätt ska det inte vara. Man måste ju få till den där lilla extra "touchen" på kärran. Vad kan man då hitta på?

Givetvis kan man börja städa bilen ordentligt invändigt. Dock ska jag inte ta upp det i denna omgångens inlägg. Istället fokuserar vi på utsidan och vi börjar med däcken. Här kan man lägga på en s.k. däckglans, t.ex. från Biltema. Man sprayar medlet i en svamp och gnider ut ordentligt på däcken. Vips! Så ser däcken helt nya ut. Ett enkelt sätt att fräscha till det på utsidan. 

Sedan har nog de flesta sett att de där svarta plastlisterna som finns lite överallt på bilen är så fruktansvärt fula och nästan gråflammiga. Lugn, det finns botemedel! Själv använder jag AutoGlyms Bumper & Trim gel. Den är väldigt effektiv men samtidigt ganska dyr. Givetvis finns billigare medel som t.ex. Biltemas, men här är det faktikst ganska stor skillnad på slutresultat. Auoglym är betydligt bättre och håller längre. 

Sista momentet är att putsa fönsterna. Här rekommenderar jag faktiskt att även putsa dem invändigt eftersom rena fönster ger ett betydligt fräschare utseende. Hur man gör vet nog de flesta, men kort sagt så duscha inte på för mycket fönsterputs och använd mycket papper åt gången, men inte papper som fäller. Annars är detta momentet väldigt straight forward och man kan använda vilket fönsterputs som helst.

Lägger in två bilder på dotterns bil som jag bara tvättat (ej polerat) och fixat de saker jag beskrivit här. Resultatet får tala för sig själv.

Sådär, då blir det inte mer bilvård för denna gång, men håll utkik så kanske jag återkommer med nya inlägg om hur man får bilen riktigt ren invändigt. Lycka till!  


Däcken har fått en omgång däckglans.


Listen där bak längst ner var helt grå men har fått en omgång vinylglans. 

Kommentarer

Skicka en kommentar