Om bilvård...

Som mina läsare kanske noterat så är jag ganska intresserad av bilar och bilvård. Jag jobbade som bilrekare ett par år i slutet på åttiotalet, men på den tiden var det lite annorlunda jämfört med idag. Man har numera en uppsjö av material att välja på och det är faktiskt lite av en djungel om man ska köpa något som behövs för att ge bilen lite kärlek. På åttiotalet var utbudet mer begränsat och t.ex. polermaskinerna på den tiden var enbart roterande. Numera finns det oscillerande maskiner som ger ett betydligt bättre resultat. Men, här finns det en del fallgropar när man ska välja maskin.

Tänkte därför skriva några inlägg för den som är intresserad om vad man kan göra för att förenkla lite om man tänkt köpa prylar för att fixa till sin bil. Rent generellt så behöver man inte köpa de värsta prylarna eller medlen som finns. Det kostar en slant och ska man inte använda sakerna på profesionell nivå så finns det billiga och bra alternativ. I nästa inlägg tänkte jag börja med hur man får bilen riktigt ren innan man drar igång en polering. 
 



Kommentarer

  1. Skall bli kul att kolla. Jag är väldigt dåligt insatt i allt detta numera.
    Kanske har jag skrivit detta innan men jag iordningställde nya Fordar när de kom från fabrik under några månader 1978. Var nån typ av lackskydd de kom med som skulle bort och sedan tvätta och polera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Hoppas det kommer till användning. Har själv fått undersöka en del eftersom det skiljer ganska mycket på hur man arbetar idag och hur man gjorde för 35 år sedan.

      Radera

Skicka en kommentar