Italienska...

För trettio år sedan gick jag och läste in Komvux, och min tanke var att läsa vidare till gymnasielärare. Efter komvux började jag att studera vidare med tyska på Göteborgs universitet en termin, och därefter hoppade jag över till Högskolan i Halmstad och läste en termin enbgelska. Efter detta kom jag helt plötsligt på att lärare inte var min grej, och hamnade istället inom IT-området. Däremot var jag, och är fortfarande väldigt intresserad av språk. Engelska behärskar jag hyfsat och jag kan fortfarande göra mig förstådd med tyska. Ska dock inte sticka under stol med att jag glömt mycket av tyskan eftersom jag sällan behöver använda det.

Hur kommer då italienska in i bilden? Jo, jag läste faktiskt en kurs italienska på komvux. Ett fantastiskt vackert språk, men samtidigt väldigt svårt. Jag har numera väldigt dåliga kunskaper i italienska men kan snappa upp ett och annat ord. Plötsligt kom jag på att jag kanske kan öva upp mig igen genom att söka en nybörjarkurs på något universitet. Sökte på nätet och hittade en kurs på Umeå universitet och nu är ansökan inskickad.

Då undrar säkert flera hur detta ska gå till? Jag är ju pensionär. Dessutom går kursen i Umeå och jag bor i Laholm? Det spelar faktiskt ingen roll. Kursen går på distans och vem som helst kan söka kurser oavsett ålder. Ekonomin är inte heller något problem eftersom jag har min pension. Så nu är det bara att vänta och se om jag kommer in på kursen. 



Kommentarer